De leukste wijken van Amsterdam om te verblijven

Wenen, Kopenhagen, Barcelona of Ibiza stad? Nee, we hebben het hier over ons eigen Amsterdam! Want een weekendje Amsterdam is altijd een goed idee. Een paar dagen lekker weg in eigen land. Genieten van al het moois dat Amsterdam te bieden heeft. Of je nou in een hotel verblijft, een Airbnb of een bed and breakfast: er zijn genoeg opties in Amsterdam. Belangrijker is de wijk waar je verblijft. Wij delen hier de leukste met je!

De Grachtengordel

Dé reden waarvoor de meeste mensen Amsterdam bezoeken. De prachtige Amsterdamse grachtengordel die niet voor niets op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. De grachtengordel is groot en bestaat onder andere uit het populaire, drukke ‘red light district’ en de sfeervolle negen straatjes. Niet gek dus dat dit één van de meest toeristische wijken in Amsterdam is. Wel een wijk waar genoeg te beleven is en centraler dan hier kun je niet zitten!

De Pijp

De Pijp is een plek waar veel culturen samen komen. Bovendien vind je er de populaire Albert Cuypmarkt, die je zes dagen per week kunt afstruinen. Naast leuke kraampjes en de vele internationale gerechten die ze hier verkopen, vind je er veel leuke boetiekjes, eetcafétjes en bovenal een hele toffe sfeer. Ook de Heineken Experience vind je op loopafstand en is zeker een bezoekje waard.

De Jordaan

De Jordaan: wie kent ‘m niet? De Jordaan is een onwijs gezellige volksbuurt in het westen van de grachtengordel. Menig BN’ers zijn hier grootgebracht. Je vindt er volop winkeltjes, restaurantjes en cafétjes. De perfecte buurt om jouw weekend in Amsterdam door te brengen.

Amsterdam-Oost

Ook Amsterdam-Oost bruist van de leuke plekken en volop diversiteit. Zo heb je hier de bruisende Javastraat: van hippe conceptstores tot een Turkse groentewinkel en een fantastisch Surinaams restaurant. In Amsterdam-Oost vind je niet de Albert Cuypmarkt, maar de levendige Dappermarkt. In Oost zijn genoeg leuke eettentjes te vinden, gezellige plekjes waar je ’s avonds kunt borrelen en voor de rust is het prachtige Oosterpark de ideale plek.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *