Dieren der gewervelden

Van alle soorten dieren, heb je de meest bekende diersoort, namelijk de gewervelden. Je kunt de groep ook weer onderverdelen in verschillende subgroepen. Zo kun je denken aan vissen, amfibieën, vogels, zoogdieren en reptielen. Je kunt allerlei soorten dieren verdelen onder de groep gewervelden. Je kunt hierbij denken aan grote dieren, zoals olifanten, tijgers en wolven. Er zijn ook kleine dieren, die onder de groep gewervelden vallen. Je kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld een goudvis of andere verschillende huisdieren, zoals een konijn of hond. De groep is zo groot, dan er in deze blog meer verteld zal worden over de vissen en vogels. De andere onderwerpen volgen in andere blogs.

Leven in het water

Alle vissen leven in het water. De verschillende soorten vissen hebben dan ook water nodig om te kunnen overleven. Onder de vissoorten heb je ook weer vissen die liever in bepaalde delen van de zee leven. Zo heb je vissen die het beste kunnen overleven en leven in zoetwater. Er zijn uiteraard ook vissen die het beste kunnen overleven en leven in zout water. De vissen vind je in alle soorten omgevingen. Er zijn zelfs mogelijkheden om een vis binnen een restaurant te onderhouden of gewoon lekker in je woonkamer in een aquarium. De grootste vis ter wereld is de vrouwelijk walvishaai. De langste walvishaai, die ooit gemeten is, was wel zo een 19 meter lang.

Het leven in de lucht

Naast de vissen, die in het water leven, zijn er ook dieren die het liefst in de lucht zijn. Dit zijn namelijk de vogels. De vogels zijn best bijzonder. Zij kunnen namelijk overleven in de lucht, in het water en op het land. Er zijn zo een 10.000 verschillende vogelsoorten. Je kunt deze vogels herkennen doordat zij veren hebben. Vogels zijn dan ook de enige soorten, die veren hebben. Ook zijn zij een van de enige diersoorten die vleugels hebben. Ondanks dat alle vogels vleugels hebben, zijn er toch vogels die niet kunnen vliegen.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *