Het rijk der dieren

Er zijn verschillende en meerdere soorten dieren. Zo kennen we ongeveer 7,77 miljoen diersoorten. Er zijn wetenschappers die zelfs denken dat er zo een 10 miljoen aan diersoorten bestaan op de wereld. Op deze manier is het dan ook mogelijk dat er ieder jaar nieuwe dieren ontdekt worden. Dit kan overal op de wereld. Vaak zijn dit niet al te grote dieren, die ontdekt worden. Het zijn meer kleine dieren. Je kunt hierbij denken aan insecten of vissen. In sommige gevallen worden er ook grote dieren ontdekt, maar dit gebeurt niet zo vaak. In 2017 werd een nieuwe apensoort ontdekt. Dit werd ontdekt in het Amazonegebied in Zuid-Amerika. Er zijn over de hele wereld zo een 5000 soorten zoogdieren. Daarnaast zijn er bijna een miljoen soorten aan insecten over heel de wereld.

De verschillende soorten rijken

Vroeger hebben verschillende geleerden besloten om de wereld in bepaalde rijken onder te verdelen. Zo heb je uiteindelijk 4 soorten rijken. Allereerst heb je het dierenrijk. Alle dieren, maar ook mensen vallen onder het dierenrijk. Het dierenrijk kent ook een wetenschappelijke naam, namelijk Animalia. Naast het dierenrijk, heb je ook het plantenrijk. Hierin worden de planten onderverdeeld. Ook heb je het schimmelrijk. Dit is het rijk voor alle soorten schimmels. Als laatst heb je het bacteriën rijk. Dit is het rijk van de bacteriën. De namen van de verschillende soorten rijken zegt al waar het rijk voor is.

Zoogdieren en mensen

Wanneer een dier na de geboorte moedermelk drinkt, dan wordt er meestal gesproken van een zoogdier. Mensen zijn in dit geval ook zoogdieren. Dit komt doordat wij ook moedermelk drinken, na de geboorte. Dit wordt ook wel zogen genoemd. Er zijn veel verschillende soorten dieren die onder deze groep vallen. Je kunt bijvoorbeeld denken aan honden, katten, dolfijnen, koeien, geiten en nog veel meer. De groep zoogdieren is best wel een grote groep. Helaas is het niet de grootste. De grootste groep is de insectengroep. 

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *