3 Essentiële tips voor het kiezen van droog hondenvoer

De meeste honden zijn grote fanaten van eten! Als jij verantwoordelijk bent voor een vriendelijke viervoeter, wil je natuurlijk een kwaliteitsvoeding kiezen waarbij je precies weet wat je in zijn buik stopt. Het beste droogvoer is vrij van ongezonde additieven en conserveringsmiddelen. Hier zijn drie snelle tips om je te helpen het beste droogvoer voor jouw huisdier te selecteren.

1. Lees de etiketten

Wanneer je beslist welk droogvoer je gaat kopen, neem dan de tijd om de etiketten van de verschillende soorten en merken te lezen. Dit zal je een beter inzicht geven in het product en hoe het de gezondheid van jouw hond zal beïnvloeden. Zorg ervoor dat voedsel een minimale aanbevolen hoeveelheid eiwitten, vetten, vocht en vezels bevat. Meestal bevat gebalanceerde hondenvoeding 30-70% koolhydraten, 18-25% eiwit en 10-15% aan vetten.

Daarnaast is het belangrijk om de ingrediëntenlijst te controleren. Als hetzelfde ingrediënt verschillende keren in verschillende vormen wordt vermeld, zoals mais, moet je hierop letten. Mais wordt vaak gebruikt als vulstof, hoewel het beter is om te kiezen voor tarwe(gluten)vrije hondenvoeding omdat honden tarwe en mais vaak niet goed verteren. 

Tenslotte is het slim om hondenvoer te vermijden die het volgende bevatten: bijproducten van vlees, gewone vetbronnen zoals dierlijk vet, kunstmatige kleurstoffen, zoetstoffen en kunstmatige conserveringsmiddelen. 

2. Zorg voor een goede eiwitbehoefte 

Hoogwaardige eiwitten zijn essentieel voor alles, helemaal voor honden. Je kunt ze vrijwel eiwit-etende machines noemen! Er is echter een slimme truc die hondenvoerfabrikanten gebruiken: het kunstmatig verhogen van het eiwitgehalte op het etiket door grote hoeveelheden voedselarme en grotendeels onverteerbare plantaardige bijproducten samen met een kleine hoeveelheid vlees toe te voegen. Deze ingrediënten omvatten vaak tarwe- en maïsgluten en bietenpulp. 

Om dit te voorkomen, zorg ervoor dat je ingrediëntenlijst doorneemt om te controleren of er heel vlees als eerste ingrediënt wordt vermeld. Of het nu gaat om kip, vis, rundvlees, lam of iets anders, heel vlees als eerste ingrediënt op de lijst betekent dat jouw huisdier eiwitten van hoge kwaliteit binnenkrijgt.

3. Let op de temperatuur van het koken van het droogvoer

Hondenbrokken worden vaak gekookt op hoge temperaturen. Door de hoge temperaturen bij het koken van droogvoer worden echter de natuurlijke vitaminen vernietigd, wat een groot nadeel is omdat de verloren gegane vitamines niet meer voedzaam zullen zijn. Het gebruik van hoge temperaturen kan bovendien de structuurvorming van eiwitten beïnvloeden, waardoor ze minder goed verteerbaar worden. 

Wil je ervan verzekerd zijn dat je voor hondenvoer kiest met voedzame ingrediënten vrij van kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen? Bezoek dan de website van WOOOF voor hun uitstekende assortiment aan droog hondenvoer! Hier vind je bovendien hondenvoer voor gevoelige viervoeters, zoals hondenvoer zonder kip en hypoallergeen geperste brokken. 

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *