Elke hond speelt straks met jouw speeltjes!

Je hebt het idee om er een op te zetten of misschien heb je er al een, een webshop met alle producten die mensen maar nodig kunnen hebben voor hun huisdier. Voer, speeltjes, borstels, noem het maar op, jij hebt het! Geweldig, maar hoe zorg je er nu voor dat wanneer mensen googelen op bijvoorbeeld hondenspeeltje jouw site bovenaan staat? Dit kun je voor elkaar krijgen met behulp van linkbuilding. Zo wordt de ranking op Google voor maar liefst 30% hierdoor bepaald.

Wat is linkbuilding?

Dat jouw positie zal stijgen door linkbuilding klink natuurlijk helemaal fantastisch, maar wat houdt dit nu precies in en hoe werkt het eigenlijk? Met deze strategie verzamel je met een bepaald linkbuilding pakket backlinks naar jouw site om zo op belangrijke zoekwoorden als ‘’hondenspeeltje’’ hoger te scoren in zoekmachines. Je kunt deze links zien als een soort stem voor jouw webshop.

Stel je vraagt een paar mensen wat de beste winkel is om een goed hondenspeeltje te kopen en ze zeggen allemaal ‘’De Kwispelende Keffer’’, dan kun je er van uit gaan dat dit een goede dierenwinkel is. Zo werken deze links dus voor Google. Is het dan nu de bedoeling om als een gek links naar jouw webshop op allerlei willekeurige sites te plaatsen? Nou, niet echt.

Google wil een natuurlijk linkprofiel met zowel kwalitatieve en minder kwalitatieve links, dus een stem van Tante Beb die nog nooit in haar leven een huisdier heeft gehad als die van Cesar Milan, de Dog Whisperer. En nu is die eerste natuurlijk veel makkelijker om te verkrijgen, maar zal uiteindelijk ook minder waarde toevoegen aan jouw website. Maar hoe kom je dan wel aan die felbegeerde kwalitatieve links?

Om dit type links te verkrijgen kan het linkbuilden uitbesteden een slimme zet zijn. Een linkbuilding bureau beschikt namelijk over een goed netwerk met o.a. diverse bloggers, influencers en publishers waardoor een hoge kwaliteit behaald kan worden. Daarnaast, kunnen zijn d.m.v. een uitgebreide analyse precies zien waar de verbeterpunten liggen.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *