Wat te doen tegen deze 4 irritante kwaaltjes?

Een kwaaltje hier, een kwaaltje daar. Een herfstdip, een verkoudheid, een griepje, een zere rug, ochtendmisselijkheid… Zo kunnen we nog wel even doorgaan. Kwaaltjes: helaas kennen we ze allemaal wel. Soms heb je last van iets, maar voordat je meteen een sprintje trekt naar de huisarts, wil je eerst onderzoeken wat je er zelf tegen kunt doen. Wij helpen je een handje!

Hoesten

Of je nou hoest door een verkoudheid, griepje of droge lucht: vervelend is het zeker. Met name als je zoveel moet hoesten dat je last ervaart of er zelfs pijn door krijgt. Als je last hebt van hoesten, is de allerbelangrijkste regel om voldoende te drinken. Drink genoeg water zodat je de keel smeert. Ook thee met honing zal een verlichtend effect geven.

Rugpijn

Ook hier kampen helaas veel mensen mee. Soms schiet het er ineens in of je gaat finaal door je rug. Erg vervelend! Mocht dit jou overkomen, zorg er dan voor dat je jouw spieren zo goed mogelijk helpt te ontspannen. Ontspannen kan door warmte. Neem een warm bad of verwen je spieren met een warme kruik. En ook al kom je het liefst de bank niet uit, beweging helpt! Probeer te blijven bewegen en gebruik hier indien nodig wat pijnstilling voor.

Obstipatie

Nog zo’n vervelend iets. Wanneer de ontlasting te lang in de dikke darm blijft, wordt de ontlasting droog en hard. Op deze manier kan het heel lastig worden om naar de wc te gaan. Om obstipatie tegen te gaan is het belangrijk om zo’n 1,5 tot 2 liter per dag te drinken. Zorg dat je gezond eet en genoeg vezels binnenkrijgt. Houdt het aan? Ga dan naar de apotheek voor een middel dat de ontlasting soepeler maakt of de darmwerking bevordert.

Hooikoorts

Die vervelende allergie voor bepaalde pollen. Vooral in de maanden mei en juni kampen mensen met de vervelende gevolgen van hooikoorts. Heb je last van hooikoortsklachten? Ga op zoek naar producten met cetirizine en loratadine. Doordat deze stoffen de overgevoeligheidsreacties remmen, zullen de klachten minder worden. Je hebt ook nog middelen die je helpen vrijer adem te kunnen halen, doordat ze de zwelling van het neusslijmvlies tegengaan.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *