Dieren in Nederland

Over heel de wereld kun je verschillende soorten dieren vinden. Dit betekent ook dat je veel dieren kunt vinden over heel de wereld. Net als mensen kun je in elk land wel dieren vinden. Dieren komen ook in verschillende kleuren en vormen. Dit is ook net als mensen te vergelijken. Over heel de wereld kun je ongeveer 1 miljoen diersoorten vinden. Er zijn veel wetenschappers die denken dat er over heel de wereld toch wel meer dan 10 miljoen soorten dieren te vinden zijn. Deze zijn dus nog niet ontdekt. Ieder jaar worden er nieuwe diersoorten ontdekt.

Aantal diersoorten in Nederland

In Nederland kun je toch veel diersoorten vinden. Zo heb je in Nederland ongeveer 27.000 soorten dieren. Dit aantal is inclusief de soorten schimmels. Dit betekent dat je 27.000 soorten dieren en schimmels hebt in Nederland. Veel van de diersoorten, die je kunt vinden in Nederland zijn de insecten. Verder kun je zo een 500 soorten dieren vinden, die gewervelden zijn en overige dieren zijn. Onder deze soort kun je ook denken aan de zoogdieren en aan de vogels. In Nederland kun je 203 soorten vogels vinden. Verder zijn er 96 soorten vissen te vinden en 71 soorten zoogdieren. Nederland zit nog best aardig vol.

Dieren en de gezondheid

In Nederland kun je zeggen dat het niet al te best gaat met onze dieren. Dit komt doordat er een te hoog aantal aan stikstofneerslag is in Nederland. Hierdoor zijn het aantal wilde dieren enorm afgenomen. Dit percentage ligt op de 70%. Het gaat niet slecht met alle dieren in Nederland. Er zijn dieren waarbij het juist heel goed gaat, maar helaas zijn er ook dieren waarbij die diersoorten in grote aantallen flink achteruit is gegaan. De oplossing voor de dieren is dat het stikstofgehalte flink moet gaan dalen.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *