Alles over vissen

Vissen worden ook wel pisces genoemd. Deze benaming vind je vaak wanneer er wordt gesproken over horoscopen. De vissen horen bij de gewervelden. Dit komt doordat de vissen een Chorda hebben. Een ander woord voor Chorda is ook wel een ruggenmerg streng. In het heden noemen wij dit nu een wervelkolom. Over heel de wereld zijn er enorm veel soorten vissen. Zo kun je ongeveer 24.000 vissoorten inden. Bij de gewervelde dieren zijn vissen de grootste groep. Tussen deze verschillende vissoorten heb je hele kleine vissen, maar ook hele grote vissen. Zo zijn er vissen die soms maar 1 cm worden. Maar er zijn ook vissen die meters lang kunnen worden.

Vissen over heel de wereld

De vissen kun je vinden in verschillende wateren. Zo kun je ze vinden in slootjes, singels, zeeën, oceanen en op nog veel meer plekken. In de zee kun je zo een 14.000 verschillende soorten vissen vinden. De andere vissoorten vind je voornamelijk in de meren waar het water zoet is en in rivieren. Vissen zijn op de wereld eigenlijk de eerste gewervelde dieren. Ze leven in het water en er zijn enorm veel soorten te vinden. Er zijn vissen die het liefst in een omgeving leven waar het water zoet is. Ook zijn er vissen die het liefst in een omgeving leven waar het water juist zout is.

De grootste vis ter wereld

Wanneer je de grootste vis ter wereld opzoekt, dan zul je al snel terecht komen bij de walvishaai. Om specifiek te zijn, kom je terecht bij de vrouwelijke walvishaai. Deze vissen zijn niet alleen heel lang, maar kunnen ook wel tot zo een 15.000 kilo wegen. De langste walvishaai was wel bijna 19 meter lang geworden. Bij deze soort vis zie je dat de vrouwelijke walvissen vaak een stuk groter zijn dan de mannelijke walvissen. De vrouwelijke worden gemiddeld 14 meter en de mannen gemiddeld 9 meter.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *